erantis.se  Erantis  

Skoputsarligan

Skoputsarligan

Skoputsarligan
Lise Drougge
Bokförlaget Erantis
ISBN 978-91-633-2608-0
ISBN 9789163326080
132 sidor

Barnboken Skoputsarligan är avsedd för läsare i åldern sex till tio år. Den handlar om fem barn i den åldern som leker tillsammans och är med om allt möjligt roligt och spännande och ibland också sådant som är jobbigt och inte så roligt.

Mia är tio år och hennes lillasyster Emma sex, Eddie och Annika är nio. De bor i ett gult hus med tre våningar, och Hubbe som också är nio bor tvärs över gården i ett nästan likadant hus.

På gården står en bänk som de tycker är deras. Den är bra till allt möjligt, den kan vara flygmaskin och affär och en del av en snöfästning. De sitter på den och tänker och pratar och gör upp planer.

Eddie har särskilt många idéer om vad de skall göra. De är toppenbra tycker han själv, och ibland hänger de andra med, ibland inte. Hur som helst leker de tillsammans och är med om allt möjligt roligt och spännande och ibland också sådant som är jobbigt och inte kul.

Ett slag kallade de sig Skoputsarligan. Det var när de försökte samla ihop pengar till en bra sak genom att borsta skor.

Sen var det det här med lilla Nelly, två år. Hon försvann från gården en kall vinterdag med mycket snö. Barnen trodde att de visste vad som hänt och gav sig ut och letade.

Hur gick det? Det och mycket annat kan du läsa om i den här boken.

Om Lise Drougge