erantis.se  Erantis  

Caballero

Caballero

Caballero
Lise Drougge
Bokförlaget Erantis
ISBN 978-91-633-2609-7
ISBN 9789163326097
350 sidor

Hans vänner kallade honom Moje, Mauritz Nilsson, som blev Don Mauricio, utvandrare till Chaco i Bolivia på 1910-talet. Där slog han sig fram som gaucho och boskapsuppfödare under oerhörda strapatser. Här är den dramatiska berättelsen om hans liv och gärning, om hans skånska barndom och hans sydamerikanska vuxenliv.

Lise Drougge håller sig ofta ganska nära Mauricio Jesperssons eget berättande och har skrivit en bok i hans anda, i gränstrakterna mellan verklighet och fiktion. Den har blivit både gripande och spännande.
(Kjell A. Johansson, Dagens Nyheter)

Med detta epos har Lise Drougge rest ett äreminne över en okuvlig människa i en okuvlig natur.
(Roland Andreasson, Hallandsposten)

Fredrik Viberg skriver 2011-03-10:
Jag har just läst "Caballero" och den är lysande. Vilka äventyr och vilken underbar miljöskildring! Det var länge sen jag hade en sån stark läsupplevelse. En annan i samma klass är den egyptiske nobelpristagaren Nagib Mafouz bok "Rihlat Ibn Fattumah" (sv. Resenären).

Ania Andersson skriver 2006-06-25 (på Lunarstorm):
Sen läste jag min extremt braiga bok (Lise Drougge - Caballero) SKIT BRA BOK! rekommenderar den starkt till ALLA! (Kanske inte de yngsta - ganska vuxen bok ändå) .... Sedan så läste jag min bok och läste ut den... SÅÅÅÅ BRAAA!!

Om Lise Drougge